Historische Herrie is het meest opwindende showcase festival in Delfshaven!

Historische Herrie is het meest opwindende showcase festival in Delfshaven! Op een novemberavond veranderen wij de charmante kroegen en evenementenlocaties in historisch Delfshaven in een spectaculair festivalterrein. Beleef een avond vol live optredens, Rotterdamse gezelligheid en levendige cafés.

Nagenieten

Bekijk hier de aftermovie van Historische Herrie 2023 en breng jezelf alvast in de stemming voor de volgende editie. Wij hebben er zin in! Jij toch ook? 

Alvast in de stemming komen?

Over Historische Herrie

Historische Herrie is het meest opwindende showcase festival in Delfshaven! Op 11 november 2023 veranderen wij de charmante kroegen en evenementenlocaties in historisch Delfshaven in een spectaculair festivalterrein. Beleef een avond vol live optredens, Rotterdamse gezelligheid en levendige cafés.

Met een bijzondere mix van alternatieve muziekgenres en popmuziek met rauwe randjes, brengt Historische Herrie de beste muziek naar de meest markante locaties in de wijk. We richten ons op het samenbrengen van mensen, waarbij muziek als verbindende factor fungeert.

Tijdens het festival ontdek je verborgen parels van Delfshaven, geniet je van gezelligheid met vrienden, terwijl je je laat verrassen door energieke optredens van lokale bands en opkomend talent. Historische Herrie wil ongehoord geluid een podium bieden en is trots op de reputatie als showcase festival.

Historische Herrie is er voor iedereen die houdt van goede muziek, gezelligheid en goedgevulde glazen. De locaties verschillen van grootte, ambiance en capaciteit en bevinden zich op loopafstand van elkaar. Het blokkenschema is efficiënt ingedeeld, waardoor je een groot gedeelte van het drukke programma kunt meemaken. Natuurlijk kun je ook blijven plakken aan de bar en je laten verrassen door de line-up.

Wij zorgen ervoor dat je kunt genieten van een bijzondere muzikale reis op vele prachtige locaties die historisch Delfshaven te bieden heeft.

Historie

De eerste editie van Historische Herrie was in 2019 en meteen een groot succes. Het festival werd toen op 9 november gehouden en had zeven locaties: Café De Ooievaar, Cafe de Oude Sluis, Tapperij vanouds 't Kraantje, Poolcafé Delfshaven, Bij Loes, Café 't Pakhuys. Publiekstrekkers waren onder andere J.C. Thomaz & the Missing Slippers, Jibber Jabber & the Jams en Skapiche. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we langer op de tweede editie moesten wachten, maar op 11 november 2023 is het dan eindelijk weer zover. Samen met onze bezoekers, locaties, sponsoren en vrienden, maken we van Historische Herrie een onmisbare traditie in Delfshaven.

Smoelenboek

Historische Herrie is een initiatief van Stichting Herrie.

Walter Mettrop
Eindbaas

‘Als eindbaas en creatief brein zorg ik onder andere voor de muzikale invulling en andere ideetjes binnen onze organisatie. Ik vind het leuk om mensen te verbinden en samen te brengen, vandaar dit initiatief dat we met een aantal vrienden op poten zijn gaan zetten. Aangezien dit stadsdeel ook mijn thuishaven is, is het vooral een liefdevol project en een echt avontuur.’

Carl Hendrix
Marketingmeester

'In mijn vrije tijd speel ik zelf gitaar(misschien ooit op Historische Herrie) en ben ik regelmatig in Delfshaven te vinden voor een hapje, drankje of een pubquiz. Ik ben verantwoordelijk voor de technische kant van dit prachtige festival. Als IT-professional zorg ik voor de stroomlijning van onze processen. Tevens houd ik mij bezig met de marketing.

Martijn Roodenberg
Regelmiep

‘Ik loop warm van feest en mensen samenbrengen. Dit is ook de reden dat ik me inzet bij Stichting Herrie als regelmiep. Je kunt mij vaak vinden op de terrassen van Delfshaven. Dit deel van Rotterdam heeft mijn hart gestolen. Ik vind het prachtig om dit passieproject in te zetten om Delfshaven nog mooier en beter te maken.’

Volg Historische Herrie

© Copyright 2024 Stichting Herrie