FAQ

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen om je festivalervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op!

Algemene Informatie

Historische Herrie is een gratis showcasefestival dat plaatsvindt op zeven locaties in stadsdeel Historisch Delfshaven. Tijdens het festival ontdek je verborgen parels van Delfshaven, geniet je van gezelligheid met vrienden, terwijl je je laat verrassen door energieke optredens van lokale bands en opkomend talent. Kortom, een avond vol live optredens en Rotterdamse gezelligheid op zeven levendige toplocaties

Het festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 11 november 2023. De eerste live act start om 19:30, maar je kunt op de meeste locaties al voor die tijd terecht voor een hapje en een drankje of zelfs een volledig diner. Check ‘Locaties’ op onze website, om specifieke informatie over de deelnemende locaties te vinden. Bekijk ons blokkenschema om er achter te komen welke band wanneer speelt.

Toegang en Registratie

Ja, toegang tot Historische Herrie is volledig gratis voor iedereen. Er zijn geen kosten verbonden aan het binnen lopen en genieten van onze livemuziek. Uiteraard zijn versnaperingen wel op eigen kosten.

Nee, je hebt geen ticket nodig om toegang te krijgen tot het festival. De locaties staan open voor iedereen. Wel kan het zijn dat het op een bepaald moment té druk is op een locatie, dan kunnen we de deur sluiten voor nieuwe bezoekers. Dit is in het kader van de (brand)veiligheid. Zodra het optreden is afgelopen en/of er mensen naar buiten gaan, kun je het natuurlijk gewoon weer proberen. In de tussentijd kun je ook naar een andere locatie gaan, met zeven locaties waar livemuziek wordt gespeeld, is er altijd wel ergens plek!

We vinden het leuk als je je aanmeldt via ons Facebook-evenement, maar dit is NIET verplicht. Kom gewoon langs en geniet van de muziek en de sfeer!

Veiligheid en EHBO

Ja, voor jouw veiligheid en welzijn is er EHBO-personeel aanwezig op het festivalterrein. In geval van nood staan zij paraat om te helpen. Is er sprake van een acute levensbedreigende situatie? Bel dan 112.

Ja, er zijn beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat het festival een veilige en aangename ervaring is voor alle bezoekers. Volg de aanwijzingen van het personeel op.

Wij willen dat Historische Herrie een plezierige festivalervaring is voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur, gender, geaardheid of handicap. Wanneer jij je op welk moment dan ook onprettig voelt bij iets wat jou of een ander overkomt, spreek dan een lid van de organisatie (te herkennen aan groene t-shirts en hoodies) of het barpersoneel aan. Wij zullen afhankelijk van de situatie besluiten hoe we je het beste kunnen helpen. 

Hoewel wij graag willen dat iedereen een plezierige festivalervaring heeft, kunnen wij niet garanderen dat elk van onze deelnemende locaties beschikt over rolstoelvriendelijke voorzieningen. Indien je dit zeker wilt weten, kun je dit zelf navragen bij de locatie van je keuze(s). We moedigen je aan om vooraf contact op te nemen met de desbetreffende locaties om te verzekeren dat ze geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.

Overig

Ja, de deelnemende locaties bieden een scala aan eten en drinken aan. Er is voor ieder wat wils, geniet van de lokale smaken!

Hoewel Historische Herrie niet specifiek is ontworpen voor kinderen, is het goed mogelijk om het festival (onder begeleiding van een volwassene) te bezoeken. Let op: op onze locaties wordt alcohol geschonken, wij hanteren NIX18, oftewel aan personen onder de 18 jaar wordt GEEN alcohol geschonken. Het barpersoneel mag bij twijfel altijd om een geldig legitimatiebewijs vragen.

Ja, de meeste locaties accepteren contant geld. Sommige kunnen echter ook alleen kaartbetalingen accepteren.

Wij zijn gebonden aan wettelijk geldende geluidsnormen, maar desondanks kan de muziek gehoorschade toebrengen bij langdurige blootstelling. Wil jij optimaal genieten van je muziekervaring? Neem dan oordoppen mee! Kijk op ilovemyears.nl voor informatie en tips over hoe je oren het beste beschermd bij festivals en concerten.

We hopen dat deze FAQ je helpt om je festivalervaring bij Historische Herrie optimaal te benutten. Geniet van het festival en de geweldige muziek!

© Copyright 2024 Stichting Herrie