Altstadt Rotterdam


Terug naar elektro in de jaren '80

Cymbaline

Analoge synthesizers, krakende drumcomputers en lo-fi vocalen, dat is wat dit duo uit Utrecht je voorschotelt. Met een voorliefde voor de underground uit de jaren ’70 weet deze band een geluid neer te zetten dat doet denken aan Britse new wave en Duitse krautrock. Verwacht rollende sequencers, duistere synths, felle gitaren en vocalen gedrenkt in reverb. 

Staatseinde

Een ruimteschip gevuld met interstellaire kosmonauten landde in 2006 op aarde. Zij brachten ons hun 'Neue-Niederländische-Welle’, een theatrale mix van pulserende electro met nostalgische en hoopvol aanvoelende synthlines. De live ervaring van Staatseinde laat zich omschrijven als: stel je voor dat je naar de club gaat en daar Kraftwerk op speed en The Sex Pistols op acid tegen het lijf loopt.

Vonder

Wanneer twee individuen elkaar in 2020 ontmoeten, zijn ze direct onder de indruk van elkaars muzikale inslag. Het duurt dan ook niet lang voordat het duo samenkomt in de studio en het project VONDER start. Het geluid van de band kenmerkt zich door melancholische, duistere en elektronische klanken. Op de buhne zet VONDER een unieke dark wave ervaring neer.

Volg Historische Herrie